Onze bieren

Zegelbieren

Scelling 4 is een weizenbier met een volle, romige schuimkraag. De geur is fris met een hint van citrusfruit. De smaakbeleving is volmondig, fris met een klein bittertje. In de afdronk proef je de hop, gemoute tarwe en een klein beetje koriander en sinaasappelschil. Dit alles samen maakt Scelling 4 een heerlijk eigenzinnig weizenbier.

Beoordeel Scelling 4 op Untappd

Alc. 4%

Fles: 0,33 liter

 

 

 

 

Scelling 5 is een bovengistend, zomers blond bier met een mooie schuimkraag. De geur is bloemig door de gebruikte hopsoorten. De smaakbeleving is voornamelijk fruitig en verfrissend. Scelling 5 heeft wél de herkenbare blonde smaak, maar heeft een lager alcoholpercentage. Kortom: gewild door fietsliefhebbers want dát trapt een stuk lichter naar huis!

Beoordeel Scelling 5 op Untappd

Alc. 5,6%

Fles: 0,33 liter

  

 

 

 

Scelling 6 is een heerlijk fris en fruitig blond bier met een mooie volle compacte schuimkraag.Dit bier is goed in balans en de toegepaste hop geeft de drinker een uitnodigend aroma in het glas.

Alc. 5,6%

Fles: 0,33 liter

 

 

 

 

 

   

 

Scelling 7 is een strong golden ale bier met een mooie, vaste witte schuimkraag. In de geur vind je vanille, witte peper en fruit terug. De smaakbeleving is voornamelijk lichtzoet, volmondig en prikkelend. In de afdronk herken je steenfruit (perzik, nectarine) en een elegante bitterheid. Kortom: een zachtaardig blondje met een zeer gewillig karakter.

Beoordeel Scelling 7 op Untappd

Alc. 7,4%

Fles: 0,33 liter

 

 

 

    

 

Scelling 8 is een strong dark ale bier, donkerbruin bordeauxkleurig met een stevige gebroken witte schuimkraag. Het bier heeft een aangenaam aroma waarin je o.a. peer en geroosterde noten proeft. De smaak is zogezegd nootachtig. Het bier heeft daarnaast chocolade impressies gecombineerd met toetsen van exotisch fruit. Dit karaktervolle bier heeft een mooie afdronk met wat hopbitter en karamel.

Beoordeel Scelling 8 op Untappd

Alc. 8%

Fles: 0,33 liter

 _

 

Streekbieren 

Scelling Duindoorn Tripel is een toegankelijk bier met een volle, compacte schuimkraag en een aangenaam aroma van duindoornbes. Door de lichtzoete smaak en de fijne afdronk valt het bier in de smaak bij een breed publiek. Het lichtoranje bier heeft een alcoholpercentage van 7,7% en wordt gebrouwen sinds 2019. Geniet van de unieke kleur, geur en smaak (Scelling Duindoorn Tripel is gebrouwen onder het label 'Smaaklik', een initiatief dat telkens een ander streekingrediënt centraal stelt).

Fles: 0,33 liter
Alc. 7,7% vol.  

 

 

 

 

Cranberry Quadrupel heeft een rijke, complexe smaak waarin het fruit van de Terschellinger cranberry duidelijk herkenbaar is. Het bier is gebrouwen van vijf moutsoorten en drie soorten hop – waaronder Cascade – die samen met de cranberry en de gist zorgen voor een mooie balans tussen zoet en bitter, krachtig en zacht, caramel en kruidigheid. Deze koningin van de Terschellinger bieren heeft een warm rode gloed en is gebrouwen onder het label ‘Smaaklik’ dat steeds een streekingrediënt centraal stelt.

Fles: 0,33 liter
Alc. 11% vol.

 

 

  

 

Gagel Goud is een mooi en toegankelijk Goud Blond bier met wilde Gagel die is geoogst op Terschelling. In de middeleeuwen was gagel één van de ingrediënten van het gruitbier. Vandaag is het de geurige smaakmaker van dit heerlijke blondbier.


Fles: 0,33 liter
Alc. 5,6% vol.

 

 

 

 _

Wereldbieren

Terschellingers komen echt wel van het eiland af. Ontdekkingsreizigers als Willem Barentsz bevoeren al de wereldzeeën op zoek naar rijke viswateren en handelsroutes. Ze kwamen terug met de mooiste producten en ingrediënten. Die eigenschap zit diep en die vind je terug in onze Wereldbieren zoals de Tripel Favoriet Xperience met hop en tropisch fruit van over de hele wereld.

Proef en beleef dit avontuur!

Scelling Tripel Favoriet is een avontuurlijk gehopt bier van hoge gisting. Vakkundig gebrouwen met 5 verschillende hopvariëteiten van over de hele wereld. Het aroma bestaat uit een zorgvuldig geselecteerd evenwicht van unieke florale toetsen en een verrassende kruidigheid, aangevuld met een vleugje citrus en heerlijk tropisch fruit. De nagisting op fles zorgt voor een aangename volmondigheid en een verfrissende sprankeling in het glas.

Fles: 0,33 liter
Alc. 8,5% vol.