Over ons

Hoe het is begonnen
Terschellinger Bieren zag het levenslicht in 2011 toen eigenaren Jolle Dijkstra en Ria Baldee op het idee kwamen om een 'eigen biertje' te serveren op het terras van het dagcafé dat ze toen nog bij hun Bed&Breakfast en Appartementen-boerderij De Stormvogel hadden.
   
   
Uitgebreid assortiment
Inmiddels brouwen we negen bieren: de Zegelbieren serie Scelling 4 t/m 8 en de Streekbieren serie Duindoorn Tripel, Gagel Goud en Cranberry Quadrupel. Deze nieuwste bieren zijn gebrouwen onder het label 'Smaaklik', een initiatief dat telkens een ander streekingrediënt centraal stelt.
Naast deze series ontwikkelen we ook nog andere Wereldse pareltjes, omdat het zo leuk is. Bijvoorbeeld de Tripel Favoriet Xperience met tropische vruchten en 5 wereldse hops erin verwerkt. De ontwikkeling van onze bovengistende bieren is naar eigen recept en van hoge kwaliteit. Alleen dan mogen ze het label "Scelling" dragen.

Onze bieren proeven?
Ons Proeflokaal De Korenmaat is tot nader order gesloten.
Hou deze website in de gaten om te kijken wanneer we weer open gaan.
Dat kan bijvoorbeeld tijdens een bierproeverij in ons proeflokaal en informatiecentrum ‘de Korenmaat’ (naast vakantieboerderij de Stormvogel). Uw gastheer Jolle Dijkstra en gastvrouw Ria Baldee doen u in een mooie presentatie precies uit de doeken hoe Scelling bier wordt vervaardigd. En natuurlijk is geen enkele proeverij compleet zonder onze heerlijke eilander hapjes.

Maar thuis proeven kan ook door ze te bestellen in onze webshop.
   

Korenmaat